• Посилання скопійовано

Організація бухобліку в їдальні для харчування працівників

Мінекономрозвитку зауважило, що організувати бухоблік у їдальні для харчування працівників підприємство може самостійно. Методрекомендації №157 носять виключно рекомендаційний характер

Організація бухобліку в їдальні для харчування працівників

Мінекономрозвитку у листі від 24.06.2016 р. №3631-04/19071-07 зазначило, що згідно з частиною п'ятою статті 8 Закону про бухоблік підприємство самостійно:

  • визначає облікову політику підприємства;
  • обирає форму бухгалтерського обліку як певну систему регістрів обліку, порядку і способу реєстрації та узагальнення інформації в них з додержанням єдиних засад, встановлених Законом, та з урахуванням особливостей своєї діяльності і технології обробки облікових даних;
  • розробляє систему і форми внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, звітності та контролю господарських операцій.

Водночас в Міністерстві зауважують, що викладені в Методичних рекомендаціях №157 порядок відображення в бухобліку господарських операцій суб'єктами господарювання у сфері громадського харчування, а також питання методології бухгалтерського обліку носять виключно рекомендаційний характер і не є обов'язковими до застосування суб'єктами господарювання.

Але оскільки з часу затвердження Методичних рекомендацій до законодавства внесено зміни та доповнення, вони можуть бути застосовані тільки з урахуванням положень чинних законодавчих та нормативно-правових актів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»