• Посилання скопійовано

Річна інвентаризація: кому проводити обов’язково?

Податківці нагадали, хто повинен проводити річну інвентаризацію

Річна інвентаризація: кому проводити обов’язково?

ДФС у Дніпропетровській області доводить до відома платників, що ст. 10 Закону №996 встановлені вимоги щодо проведення річної інвентаризації.

Так, частиною першою ст. 10 Закону №996 обумовлено, що для забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку та фінансових зобов’язань підприємства повинні проводити інвентаризацію активів і зобов’язань, під час якої перевіряють і документально підтверджують їх наявність, стан і оцінку.

Положенням про інвентаризацію активів та зобов’язань, затвердженим наказом Мінфіну від 02.09.2014 р. №879 (далі – Положення №879), деталізовано проведення річної інвентаризації у суб’єктів господарювання.

Відповідно до частини першої ст. 2 Закону №996 та п. 1 р.І Положення №879 у загальному випадку інвентаризацію зобов’язані проводити:

• усі юридичні особи, незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності;

• представництва іноземних суб’єктів господарювання, які зобов’язані вести бухгалтерський облік і подавати фінансову звітність згідно із законодавством України.

Докладно про порядок проведення інветаризації та документального оформлення, відображення результатів інвентаризації в бухгалтерському та податковому обліку - в аналітичній статті від редакції>>

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»