• Посилання скопійовано

Як взяти участь в експерименті Мінінфраструктури щодо використання е-ТТН при внутрішніх перевезеннях?

За позицією Мінінфраструктури, приєднатись до Системи е-ТТН можна добровільно. Для цього учаснику вантажних перевезень потрібно звернутися до операторів платформ електронного документообігу

Як взяти участь в експерименті Мінінфраструктури щодо використання е-ТТН при внутрішніх перевезеннях?

В окремій новині ми же розповідали, що 30 травня КМУ затвердив Постанову щодо експериментального проєкту, який спрямовано на вдосконалення законодавчого врегулювання у сфері діяльності автомобільного транспорту в Україні в частині переходу на електронний документообіг електронної ТТН. Він діятиме протягом 2 років.

А тепер й Мінінфраструктури розповіло про деталі такого експерименту.

Так, серед учасників проєкту окрім Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури є інші органи державної влади. А саме: 

  • Державна служба з безпеки на транспорті;
  • Міністерство енергетики;
  • Міністерство аграрної політики; 
  • Міністерство внутрішніх справ; 
  • Національна поліція;
  • Державна податкова служба; 
  • Агентство відновлення та розвитку інфраструктури;
  • Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
  • Державне підприємство «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки». 

Наступним кроком реалізації проєкту є прийняття Міністерством порядку функціонування Системи е-ТТН. Він має врегулювати принципи функціонування системи електронного документообігу е-ТТН та низку інших питань. Зокрема, вимоги до реєстрації користувачів, правила внесення та обміну інформацією у Системі. 

Приєднатись до Системи е-ТТН можна добровільно. Для цього учаснику вантажних перевезень потрібно звернутися до операторів платформ електронного документообігу. 

Нагадаємо, що в основу системи е-ТТН покладено міжнародні стандарти обміну даними. Це зробить інтеграцію з європейською системою e-CMR легшою. Впровадження e-CMR в переспективі істотно спростить документообіг та бізнес-процеси.

Систему е-TTН впроваджує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Партнер у реалізації проєкту - ГО “Інститут аналітики та адвокації”.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»