• Посилання скопійовано

Визначення коду виду сплати при заповненні реквізиту «Призначення платежу» при сплаті нарахованої суми пені

У разі сплати пені за порушення термінів сплати грошового зобов’язання платник заповнює код виду сплати «101» – «Сплата суми податків, зборів, платежів, єдиного внеску»

 Визначення коду виду сплати при заповненні реквізиту «Призначення платежу» при сплаті нарахованої суми пені

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного  управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) нагадує, що порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних інструкцій під час сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску врегульовано наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 №148, із змінами (далі – Порядок) із наведенням прикладів. 

У реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнюються такі поля: 

  • «Код виду сплати»; 
  • «Додаткова інформація запису». 

Перелік кодів видів сплати, які використовуються платниками, визначено у додатку 1 до Порядку. 

У разі сплати пені за порушення термінів сплати грошового зобов’язання платник заповнює код виду сплати «101» – «Сплата суми податків, зборів, платежів, єдиного внеску». 

У полі «Додаткова інформація запису» платник заповнює інформацію щодо переказу коштів у довільній формі. 

Реквізити рахунків для сплати податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску розміщені на головній сторінці вебпорталу ДПС за посиланням.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»