• Посилання скопійовано

Мін'юст змінив правила реєстрації нерухомості під час війни

Держреєстрація права власності та інших речових прав на нерухоме майно, місцезнаходженням якого є АРК, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області, м. Севастополь, проводиться незалежно від місцезнаходження такого майна

Мін'юст змінив правила реєстрації нерухомості під час війни

Міністерством юстиції України 30 серпня 2022 року було прийнято наказ № 3642/5 «Про внесення змін до наказів Міністерства юстиції України від 28 березня 2016 року № 898/5 та від 25 листопада 2016 року № 3359/5»,  зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30 серпня 2022 року за № 980/38316 (далі-наказ № 3642/5).

Положеннями вказаного наказу передбачено, що в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування:

  • державна реєстрація права власності та інших речових прав на нерухоме майно, місцезнаходженням якого є Автономна Республіка Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь, проводиться незалежно від місцезнаходження такого майна;
  • державна реєстрація юридичної особи та громадського формування, місцезнаходженням яких є Автономна Республіка Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь, проводиться незалежно від місцезнаходження такої юридичної особи та громадського формування;
  • державна реєстрація юридичних осіб – релігійних громад, місцезнаходженням яких є місто Київ або Київська область, проводиться уповноваженими суб’єктами державної реєстрації міста Києва та Київської області.

Наказ набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

30.08.2022 наказ № 3642/5 опубліковано у офіційному виданні «Офіційний вісник України» № 67, відповідно дата набрання чинності:  31.08.2022.

Детальніше з наказом № 3642/5  можна ознайомитися за посиланням

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»