• Посилання скопійовано

Нові правила держреєстрації громадських організацій: прийнято у І читанні законопроєкт

Законопроєкт №8084 прийнято у І читанні. Ним передбачено запровадження можливості здійснення діяльності громадських організацій на підставі модельного статуту

Нові правила держреєстрації громадських організацій: прийнято у І читанні законопроєкт

12 січня ВРУ було прийнято у І читанні законопроєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо унормування діяльності та державної реєстрації громадських організацій (реєстр. №8084).

Законопроєктом пропонується створити сприятливі умови для діяльності громадських організацій шляхом чіткого врегулювання на законодавчому рівні питань щодо:

  • запровадження можливості здійснення діяльності громадських організацій на підставі модельного статуту;
  • скасування процедури набуття та підтвердження всеукраїнського статусу громадською організацією;
  • встановлення єдиної організаційно-правової форми для громадської організації;
  • спрощення процедури проведення реєстрації громадських організацій шляхом передачі відповідних функцій від територіальних органів Міністерства юстиції до виконавчих органів сільських, селищних та міських рад, Київської та Севастопольської міських, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій, нотаріусів;
  • скорочення строку для проведення державної реєстрації тощо.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»