• Посилання скопійовано

Незабаром впровадять електронну ТТН: експеримент за Указом Президента

Президент доручив Уряду до 31 грудня 2019 року вжити заходів щодо запровадження в експериментальному режимі електронної ТТН

Незабаром впровадять електронну ТТН: експеримент за Указом Президента

8 листопада 2019 року Президент підписав Указ №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

Ним, серед іншого, доручено  Кабінету Міністрів України до 31 грудня 2019 року вжити заходів щодо запровадження в експериментальному режимі електронної товарно-транспортної накладної.

Нагадаємо, що це питання раніше було обговорено у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики. Зокрема, оприлюднено Концепцію запровадження системи обліку руху товарів. Запровадження її заплановане в чотири етапи:

  • впровадження електронної видаткової/товарно-транспортної накладної (е-ВТТН);
  • інтеграція системи реєстрації е-ВТТН та СЕА ПДВ;
  • запровадження Єдиної системи обліку руху товарів (ЄСОРТ);
  • впровадження системи обліку переміщення обсягів постачання товарів.

Зауважимо, що цим Указом №837/2019 Президент також доручив Кабміну до кінця 2019 року розробити законопроект щодо запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок ФОП у частині РРО та пом'якшення відповідальності за порушення порядку подання звітності з РРО. Про це читайте тут.

Що ще доручено зробити Уряду до кінця 2019 року - читайте у цій новині.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»