• Посилання скопійовано

Мінфін підкоригує порядок складання типових форм з обліку та списання запасів

Мінфін оприлюднив проєкт змін до Порядку складання типових форм з обліку та списання запасів суб’єктами державного сектору

Мінфін підкоригує порядок складання типових форм з обліку та списання запасів

Мінфін оприлюднив проєкт свого Наказу, яким пропонує внести зміни до Порядку складання типових форм з обліку та списання запасів суб’єктами державного сектору, затвердженого Наказом Мінфіну від 13.12.2022 р. №431

Його розроблено з метою реалізації норм Закону України від 20.09.2022 р. №2597-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні». Згідно зі змінами:

1) Інформація про залишок запасів у місцях зберігання на початок і кінець місяця, про їх надходження та витрачання може відображатися у матеріальному звіті, який складається матеріально відповідальною особою в довільній формі, якщо його складання передбачено розпорядчим документом, затвердженим керівником. Матеріальний звіт заповнюється у натуральному вимірі на підставі первинних документів про наявність та рух запасів.

2) У разі необхідності суб’єкти державного сектору можуть вести опис карток з обліку запасів, якщо облік ведеться не в книгах, а на картках, який складається у довільній формі.

3) Прибутковий ордер може застосовуватися для оформлення господарських операцій з отримання матеріальних цінностей, які надходять від постачальників або від переробників з переробки на стороні, оприбуткування матеріальних цінностей, які відповідають критеріям визнання запасів, але раніше не були відображені в балансі, а також отриманих від ліквідації та розбирання необоротних активів.

4) Сума податку на додану вартість наводиться суб’єктами державного сектору, які є платниками податку на додану вартість, у разі відпуску матеріальних цінностей стороннім організаціям.

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»