• Посилання скопійовано

Окремі питання заповнення приватним нотаріусом податкового розрахунку за формою №1ДФ при видачі свідоцтва на право спадщини

Які графи податкового розрахунку за ф. №1ДФ слід заповнювати приватному нотаріусу при видачі свідоцтва про право на спадщину або посвідченні договорів дарування на користь ФО-резидента з урахуванням п. 174.4 ст. 174 ПКУ?

Відповідно до п. 174.4 ст. 174 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755— VI зі змінами та доповненнями нотаріус щокварталу подає до органу ДПС за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину та/або посвідчення договорів дарування у порядку, встановленому цим розділом для податкового розрахунку. Оскільки при видачі свідоцтва про право на спадщину або посвідченні договорів дарування на користь фізособи-резидента нотаріуси виконують функції податкового агента лише у частині надання інформації податковим органам та не зобов’язані нараховувати, утримувати і сплачувати податок до бюджету з доходу у вигляді вартості успадкованого майна, то у ф. №1ДФ заповнюються графи 1, 2 та 5 та 3а. У зазначених графах відображаються: порядковий номер, реєстраційний номери облікової картки, ознака доходу та (за наявності) сума доходу, отриманого платником унаслідок прийняття ним спадщини (подарунка). Інформація щодо отриманих громадянами доходів у вигляді спадщини (подарунків) відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ за чотирма ознаками доходу «113» — «116» залежно від ступеня споріднення спадкоємця зі спадкодавцем або за однакою доходу «117» для прийнятих у спадщину заощаджень, поміщених до 2 січня 1992 року до установ Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, погашення яких не відбулося.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»