• Посилання скопійовано

Заповнення декларації з ФСП у разі збільшення площі протягом року

Який порядок заповнення графи «починаючи з» загальної частини нової звітної декларації з ФСП у разі збільшення площі протягом року у зв’язку з набуттям права власності або права користування на кілька земельних ділянок у межах одного календарного місяця?

Відповідно до п. 306.1 ст. 306 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), сільськогосподарські товаровиробники самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ.

Якщо протягом податкового (звітного) періоду у платника податку змінилася площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у зв’язку з набуттям (втратою) на неї права власності або користування, такий платник зобов’язаний: уточнити суму податкових зобов’язань з податку на період починаючи з дати набуття (втрати) такого права до останнього дня податкового (звітного) року; подати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним періодом, органам державної податкової служби за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки декларацію з уточненою інформацією про площу земельної ділянки, а також відомості про наявність земельних ділянок та їх нормативну грошову оцінку (п. 306.5 ст. 306 ПКУ). У формі податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку (далі — декларація), затвердженої наказом ДПА України від 24.12.2010 р. №1016, передбачена примітка 7 «За потреби кількість рядків 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 та 2 може бути збільшено або зменшено».

Враховуючи, що форма декларації передбачає збільшення кількості рядків 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 та 2, то в разі збільшення площі земельної ділянки протягом року у зв’язку з набуттям права власності або права користування на кілька земельних ділянок у межах одного календарного місяця платник податку у графі «починаючи з» загального розділу нової звітної декларації зазначає число і місяць першого набуття права власності або права користування на земельну ділянку за звітний місяць.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»