• Посилання скопійовано

Виправлення помилок сільгосппідприємством у податковій декларації з ПДВ (скороченій)

Як сільськогосподарському підприємству — суб’єкту спеціального режиму оподаткування при самостійному виявленні заниження суми податкового зобов’язання відобразити в податковій декларації з ПДВ (скороченій) суму пені та штрафних санкцій?

Форму податкової декларації з ПДВ (скороченої) затверджено наказом №1492.

Якщо сільськогосподарським підприємством — суб’єктом спеціального режиму оподаткування в податковій декларації з ПДВ (скороченій) виявлено помилки, які призвели до заниження податкових зобов’язань, воно має право виправити такі помилки шляхом подання уточнюючого розрахунку (щодо діяльності відповідно до ст. 209 Податкового кодексу) або відобразити суму недоплати у складі податкової декларації з ПДВ (скороченої) за будь-який наступний податковий період, протягом якого таку помилку було самостійно виявлено (п. 50.1 ст. 50 цього Кодексу).

При цьому оскільки суми штрафних санкцій та пені, нараховані сільськогосподарським підприємством на суму занижених податкових зобов’язань, підлягають перерахуванню до державного бюджету, такі суми відображаються в податковій декларації з ПДВ, за якою здійснюються розрахунки з бюджетом.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»