• Посилання скопійовано

Рядки 10.1, 15 р. ІІ декларації з ПДВ можуть містити від’ємні показники

Чи можуть рядки 10.1, 15 р. ІІ податкової декларації з ПДВ містити від’ємні показники?

Якщо коригування податкового кредиту не пов’язане зі зміною компенсації вартості товарів/послуг згідно зі статтею 192 ПКУ (наприклад, при списанні кредиторської заборгованості за отримані та не оплачені протягом терміну позовної давності товари/послуги), то платнику податку слід зменшити раніше сформовані обсяги та податковий кредит шляхом внесення коригуючих записів до рядка 10.1 та/або до рядків 15.1, 15.2 податкової декларації з ПДВ.
Тому у разі якщо сума обсягів товарів/послуг та сума ПДВ, що зменшують рядок 10.1 та/або рядки 15.1, 15.2 податкової декларації з ПДВ є більшою, ніж сума, зазначена таких рядках, то такі рядки можуть містити від’ємне значення.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»