• Посилання скопійовано

Кабмін має намір заборонити виправлення помилок за перевірений період

Платників податків позбавлять права подавати уточнюючі розрахунки до поданих раніше декларацій за будь-який звітний період, охоплений документальною плановою перевіркою

КМУ розробив законопроект від 02.11.2012 р. №11391 про внесення змін до ПКУ, яким передбачається таке.
За прийняття неправомірних рішень, що впливають на права й обов'язки платників податків, у т.ч. якими визначаються податкові або грошові зобов'язання, посадові особи контролюючих органів несуть відповідальність згідно із законом.
Платник податків не має права подавати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше декларацій за будь-який звітний період, охоплений контролюючим органом при проведенні документальної планової перевірки.
Забороняється проведення документальної позапланової перевірки платника податків за періоди, за які проведено документальну планову перевірка, крім випадків, коли посадові особи податкового органу, які проводили планову перевірку, притягуються до дисциплінарної, адміністративної або кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення чи правопорушення у сфері службової діяльності, пов'язані з цим платником податків.
Обмеження у підставах проведення перевірок платників податків, визначені ПКУ, не поширюються на перевірки, що проводяться: на виконання ухвали (постанови) суду; згідно з п. 200.11 ПКУ (обгрунтоване припущення про помилку в розрахунку бюджетного відшкодування) або пов'язані з вжиттям заходів за наслідками зустрічних звірок, які здійснювалися у зв'язку з проведенням документальної планової перевірки.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»