• Посилання скопійовано

НКЦПФР спрощує подачу електронної звітності

Тепер учасники фондового ринку під час накладання ЕЦП на документ застосовують ключ уповноваженої особи та ключ печатки учасника ринку, тоді як раніше використовувались три ключі

НКЦПФР спрощує подачу електронної звітності

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку в процесі роботи у напрямі модернізації системи електронного документообігу на черговому засіданні регулятора, що відбулося 22 січня 2013 року, схвалила рішення «Про внесення змін до Положення про подання адміністративних даних та інформації до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

«Ми докладаємо багато зусиль до вдосконалення системи обміну інформацією з учасниками фондового ринку. Нагадаю, що результатом діяльності регулятора в цьому напрямку став новий формат подачі даних - XML, який є обов’язковим для всіх представників ринку з початку поточного року. А ключовою новацією, яка вноситься змінами до даного Положення, є  спрощення накладання ЕЦП (Електронного цифрового підпису) учасника ринку в процесі подачі звітності у вигляді електронних документів до Комісії. Так, тепер учасники ринку під час накладання ЕЦП на документ застосовують ключ уповноваженої особи та ключ печатки учасника ринку, тоді як раніше використовувались три ключі. Маємо надію, що дані зміни стануть ще одним з моментів налагодження системи взаємодії між представниками ринку цінних паперів та регулятором», - зазначив Костянтин Кривенко, Член НКЦПФР.

Додамо, що протягом першої половини січня 2013 року до Комісії було успішно подано близько 2 тисяч звітів у новому форматі подачі звітності та отримано позитивні відгуки від учасників фондового ринку.

 

 

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»