• Посилання скопійовано

Для переходу на квартальну звітність з ПДВ необхідно подати заяву до 20 січня 2014 року

Заява про вибір квартального податкового періоду подається органу доходів і зборів разом з декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року

Для переходу на квартальну звітність з ПДВ необхідно подати заяву до 20 січня 2014 року

Квартальним періодом подання звітності з ПДВ можуть користуватися лише ті платники податку на прибуток, які застосовують нульову ставку, або підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, - звертають увагу фахівці Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Отож, платники податку, які відповідно до підпункту «б» пункту 154.6 статті 154 Податкового Кодексу мають право на застосування нульової ставки податку на прибуток, на період з 1 квітня 2011 року до 1 січня 2016 року, а також платники податку, які сплачують  єдиний податок, до 20 січня  можуть обрати  квартальний податковий період.

Заява про вибір квартального податкового періоду подається  органу доходів і зборів  разом з декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року.

Звертаємо увагу, що квартальний податковий період починає застосовуватися з першого податкового періоду наступного календарного року.

У разі втрати права на застосування нульової ставки податку на прибуток, такий платник податку зобов’язаний  самостійно перейти на місячний податковий період, починаючи з місяця, на який припадає таке перевищення, що зазначається у відповідний податковій декларації за наслідками такого місяця.

Довідково: дана норма передбачена п.202.2. ст.202  Податкового кодексу України.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»