• Посилання скопійовано

Встановлено порядок звітування осіб, які провадять клірингову діяльність

Затверджено положення про порядок надання звітності про провадження клірингової діяльності до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Встановлено порядок звітування осіб, які провадять клірингову діяльність

НКЦПФР рішенням від 27.12.2013 р. №2994 затвердила положення про порядок надання звітності про провадження клірингової діяльності до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Положення поширюється на юридичних осіб, які мають ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - клірингової діяльності, у тому числі тих, які мали право відповідно до законодавства на провадження зазначеної професійної діяльності протягом періоду, за який подаються Дані.

Дані, які складаються та подаються до Комісії:

1) щоденні - не пізніше 15-ї години дня, наступного за звітним;

2) щоквартальні - не пізніше 15-го (включно) числа місяця, наступного за звітним кварталом.

Щоденні адміністративні дані особи, яка провадить клірингову діяльність, складаються з довідки про здійснення особою, яка провадить клірингову діяльність, клірингу за договорами, укладеними на фондових біржах та довідки про здійснення особою, яка провадить клірингову діяльність, клірингу за договорами, укладеними поза фондовими біржами.

Щоквартальні адміністративні дані особи, яка провадить клірингову діяльність, складаються з:

- титульного аркуша;

- довідки про укладені особою, яка провадить клірингову діяльність, договори про клірингове обслуговування;

- довідки про активи гарантійного фонду особи, яка провадить клірингову діяльність;

- довідки про здійснення особою, яка провадить клірингову діяльність, клірингу за договорами, укладеними на фондових біржах та поза фондовими біржами;

- довідки про тарифи на послуги особи, яка провадить клірингову діяльність, про провадження клірингової діяльності.

У разі якщо останній день подання Даних є неробочим, останнім днем подання вважається наступний після нього робочий день.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»