• Посилання скопійовано

Перезатверджуються форми звітності з єдиного податку та податку на прибуток банку

Держпідприємництво підтримало внесення змін до чинного порядку заповнення та ведення податкової звітності

Перезатверджуються форми звітності з єдиного податку та податку на прибуток банку

На сьогодні в Україні діють форми податкової звітності з єдиного податку та з податку на прибуток банку, затверджені наказами Мінфіну від 21.12.2011 № 1688 та № 1683 відповідно.

Необхідність затвердження нових форм виникла у зв’язку з внесеними змінами до Митного та Податкового кодексів України в рамках проведення адміністративної реформи.

Так, проект наказу, яким передбачається затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку, розроблено Міністерством доходів і зборів України з метою забезпечення права суб’єктів господарювання обирати та застосовувати спрощену систему оподаткування.

Проектом наказу «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на прибуток банку» передбачається врегулювання питання достовірного обчислення податку на прибуток платниками, що здійснюють банківську діяльність.

Окрім цього, документом ураховані зміни до Податкового кодексу України, зокрема, в частині надання права платнику податку на прибуток сплачувати авансовий внесок з такого податку, а також надання можливості платнику податку самостійно коригувати податкові зобов’язань для цілей трансфертного ціноутворення.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»