• Посилання скопійовано

ПФУ роз'яснив, як правильно заповнити реквізити таблиці 6 форми №Д4

Пенсійний фонд роз'яснив питання заповнення звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

ПФУ роз'яснив, як правильно заповнити реквізити таблиці 6 форми №Д4

ПФУ нагадав, що відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ внесення від'ємних значень сум нарахованої зарплати допускається лише:

- при відображенні сум перерахунків заробітку (доходу), що пов'язані з уточненням кількості відпрацьованого часу у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, нарахованих у попередніх періодах;

- при відображенні сторнованих сум відпускних та допомоги з тимчасової непрацездатності та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, нарахованих у попередніх періодах.

Реквізити 13, 14, 15 та 16 таблиці 6 додатка 4 Порядку заповнюється не залежно один від одного, тобто за наявності даних для заповнення названих реквізитів.

У разі необхідності зменшення зазначених показника за попередні звітні періоди застосовується знак мінус і зазначається місяць та рік за який необхідно змінити показник.

Реквізит 15 таблиці 6 додатка 4 Порядку заповнюється у кожному звітному періоді для підрахунку трудового стажу по кожній застрахованій особі. Показник відповідає кількість календарних днів від 1-го до 31 (28, 29, 30), залежно від кількості календарних днів у місяці.

Якщо початок трудових відносин збігається з першим числом місяця та відсутній факт звільнення застрахованої особи у звітному періоді значення реквізиту 15 завжди дорівнює кількості календарних днів у місяці. У разі наявності факту звільнення показник відповідає кількості календарних днів тривалості трудових відносин у звітному місяці з урахуванням дня звільнення.

Зазначений реквізит заповнюється одним значенням у одному рядку, що відповідає звітному. За наявності декількох рядків по одній застрахованій особі реквізит 15 зазначається лише в одному, а саме в тому в якому зазначаються дані про суми заробітної плати (Лист ПФУ від 28.02.2014 р. №5463/05-10).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»