• Посилання скопійовано

Заповнюємо графу 21 «Курс валюти» звіту про контрольовані операції

У графі 21 «Курс валюти» розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту показник валютного курсу повинен мати не більше ніж шість знаків після коми

Заповнюємо графу 21 «Курс валюти» звіту про контрольовані операції

Форма Звіту про контрольовані операції (далі - Звіт) та Порядок його складання затверджено наказом № 669 (далі — Порядок).

Згідно з п. 4.5 розділу IV Порядку у розділі «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту зазначаються деталізовані відомості про всі операції, які визнаються контрольованими відповідно до норм пп. 39.2.1.4 пп. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 Податкового кодексу.

Зокрема, у графі 21 «Курс валюти» цього розділу зазначається офіційний курс гривні до іноземної валюти, встановлений Нацбанком України (далі — валютний курс):

- у разі здійснення зовнішньо-економічних операцій з товарами — відповідно до валютного курсу в митній декларації;

- у разі здійснення зовнішньоекономічних операцій з надання/отримання робіт (послуг) — відповідно до валютного курсу на дату виконання (надання) робіт, послуг.

Згідно з п. 10 Положення № 496 офіційний курс гривні до іноземних валют і банківських металів використовується резидентами та нерезидентами України для здійснення бухгалтерського обліку операцій з іноземною валютою та банківськими металами, а також для здійснення Нацбанком України валютних операцій з Державною казначейською службою України.

Інформація про встановлені офіційні курси гривні до іноземних валют та банківських металів розміщується в міжнародній комп’ютерній мережі Інтернет, надсилається територіальним управлінням Нацбанку України та банкам згідно з Тимчасовою схемою розсилання організаційно-розпорядчих і нормативно-правових актів Нацбанку України, центральним органам виконавчої влади відповідно до переліку, установленого Нацбанком України (п. 11 Положення № 496).

Отже, враховуючи те, що цифрове значення показника офіційного курсу гривні до іноземних валют, установленого Нацбанком України, містить до шести знаків після коми, у графі 21 «Курс валюти» розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту показник валютного курсу повинен мати не більше ніж шість знаків після коми.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»