• Посилання скопійовано

Як юрособі - платнику єдиного податку виправити помилки у декларації

ДФС розглянула питання щодо порядку заповнення податкової декларації платника єдиного податку-юридичної особи (ІІІ група) у разі виявлення помилок

Як юрособі - платнику єдиного податку виправити помилки у декларації

ДФС у Запорізькій області у листі від 06.09.2016 р. №2972/10/08-01-12-03-11 зазначила, що у разі виправлення помилок у декларації платника єдиного податку III групи (юрособи) передбачено заповнення:

— у рядку 11 зазначається сума єдиного податку за даними раніше поданої декларації, що уточнюється;

— у рядку 12 — уточнена сума податкових зобов'язань за квартал податкового періоду, у якому виявлена помилка;

— у рядку 13 — сума єдиного податку, яка збільшує податкове зобов'язання у зв'язку з виправленням помилки (рядок 12 — рядок 11 декларації);

— у рядку 14 — сума єдиного податку, яка зменшує податкове зобов'язання у зв'язку з виправленням помилки. Зазначається додатне значення розрахунку: рядок 11 — рядок 12 декларації;

У рядках 15, 16 та 17 відображають штрафи та пеню.

Якщо виправлення помилок за I квартал 2016 року здійснюється підприємством шляхом відображення уточнюючих показників у розділі IV звітної декларації за I півріччя 2016 року, яка заповнюється наростаючим підсумком, та сума доходів, отримана підприємством за I півріччя 2016 року, є правильною (з урахуванням виправлення помилок), то у р. 9 декларації відображається сума єдиного податку за I квартал 2016 року з урахуванням виправлення помилки.

У разі виправлення помилок у складі декларації за будь-який наступний податковий період, протягом якого такі помилки були самостійно виявлені, в інтегрованій картці такого платника податку (IКПП) відображатимуться рядки 10, 13, 14, 15, 16, 17 декларації.

Читайте також: Заповнення декларації юрособи-платника єдиного податку III групи: відеоконсультація від ДФС

Усі новини на тему>>

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»