• Посилання скопійовано

Самостійне виправлення помилок у формі №1ДФ - чи буде штраф?

Податківці розглянули питання щодо застосування штрафу при самостійному виправленні помилок у ф. №1ДФ

Самостійне виправлення помилок у формі №1ДФ - чи буде штраф?

ДФСУ у листі від 23.11.2016 р. №20232/5/99-99-13-01-01-16 зазначила: у разі самостійного виправлення помилки, що призвела до зменшення податкового зобов'язання з ПДФО та військового збору, на суму несвоєчасно сплаченого податку податковим агентом нараховується пеня згідно зі ст. 129 ПКУ.

Крім того, якщо податковий агент самостійно на основі здійсненого перерахунку згідно з п. 169.4 ПКУ виявляє помилки щодо нарахованого (перерахованого) військового збору та вносить відповідні зміни до форми №1ДФ, до такого податкового агента застосовується відповідальність згідно з п. 119.2 ПКУ. Податківці це пояснюють тим, що перерахунок, передбачений п. 169.4 ПКУ, проводиться виключно для визначення правильності оподаткування ПДФО.

Докладніше про перерахунок ПДФО читайте в аналітичній статті ДК тут>>

Водночас, ДФС зазначає, що уточнюючий податковий розрахунок подається у разі необхідності проведення коригувань податкового розрахунку після закінчення строку його подання. Такий податковий розрахунок може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди.

Для проведення коригування у ф. №1ДФ необхідно виключити рядок, в якому була допущена помилка. Для виключення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 указати "1" - на виключення рядка.

Після цього для введення нового рядка з відображенням правильної суми податку потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 указати "0" - на введення рядка.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»