• Посилання скопійовано

Розрібним торгівцям скасували обов'язок подання алкогольно-тютюнової звітності

Законопроект №5132, який 20 грудня був ухвалений Верховною Радою, серед іншого передбачає скасування обов'язку подання алкогольно-тютюнової звітності для роздрібних торгівців

Розрібним торгівцям скасували обов'язок подання алкогольно-тютюнової звітності

Згідно з текстом законопроекту №5132 до другого читання, буде внесено зміни до ч. 3 ст. 16 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР.

Відповідно до змін, алкогольно-тютюнову звітність будуть зобов'язані подавати суб'єкти господарювання, які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції.

Нагадуємо, що така звітність подається щомісячно до 10 числа.

Крім того, законопроектом №5132 статтю 18 Закону 481/95-ВР доповнено частиною дев’ятнадцятою такого змісту: “Штрафи за неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, передбачені абзацом вісімнадцятим частини другої статті 17 цього Закону, не застосовуються до суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, з дати виникнення зобов’язання щодо подання такого звіту".

Згідно з текстом законопроекту, Закон набере чинності з 1 січня 2017 року. Оскільки Закон зворотньої сили не має, то за грудень 2016 року потрібно буде подавати алкогольно-тютютнову звітність й роздрібним торгівцям.

Звертаємо увагу! Остаточний текст цього Закону поки що не оприлюднений. Зазначені зміни передбачені проектом. Проте ми сподіваємося, що в остаточному тексті дана норма теж збережеться. 

Про опублікування тексту Закону повідомимо додатково. Стежте за оновленням новин!

Докладно про основні зміни, запропоновані законопроектом №5132, читайте туттут і тут.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»