• Посилання скопійовано

Нова декларація з ПДВ та умовні коди товарів в податковій накладній: відеоогляд від ДФС

Фахівці ДФС у Черкаській області в черговому відеоогляді розповіли про зміни у формі декларації з ПДВ з березня 2017 року

Податківці нагадують, що 20 березня платники ПДВ востаннє подали декларацію (за лютий) за «старою» формою. За новою формою (у редакції наказу №276) декларація подаватиметься за березень до 20 квітня 2017 року. 

Також на запитання платників висвітлено і заповнення у податковій накладній умовних кодів товарів, які оприлюднені 14 березня на офіційному порталі ДФС України. Переглянути коди>>

Завантаження презентації за посиланням>>>

Загалом про зміни у формі податкової накладної з березня 2017 року дивіться у відеоогляді тут>>

Додаткові запитання можна ставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

">

Додатково податківці нагадують, що з 21 березня 2017 року протягом п’яти календарних днів приймаються заяви для реєстрації отримувачів бюджетної дотації.

Форма подання заяви – паперова і електронна. Платники, які подаватимуть електронну заяву через Електронний кабінет платника мають для цього 5 днів (21-25 березня), а ті, хто подаватиме у паперовому вигляді до центрів обслуговування платників – мають фактично чотири повні дні, оскільки ЦОПи у суботу працюють до 13-00 год. 

Зверніть увагу, що обсяги постачання с/г товарів у заяві зазначаються без ПДВ. При складенні додатка 9 платникам треба бути особливо уважними при заповненні обсягів постачання сільськогосподарських товарів, і не буде зайвим звернутись до норм Закону «Про державну підтримку сільського господарства України». 

 Переглянути відеоогляд «Дотація для сільгосптоваровиробників у 2017 році» можна тут>>

***

Аналітика від Дт-Кт (для передплатників):

 Нова податкова накладна та розрахунок коригування: приклади заповнення

Нова декларація з ПДВ: перше знайомство 

Номенклатура товарів/послуг у податковій накладній 

Податкова накладна з помилкою в коді УКТ ЗЕД: наслідки для продавця та покупця 

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»