• Посилання скопійовано

Чи подавати фінзвітність разом зі звітною новою або з уточнюючою декларацією з прибутку

Чи необхідно подавати фінансову звітність повторно як додаток до декларації з податку на прибуток разом зі звітною новою або з уточнюючою декларацією, якщо показники фінансової звітності не підлягають виправленню? Консультує ДФС

Чи подавати фінзвітність разом зі звітною новою або з уточнюючою декларацією з прибутку

ДФС у підкатегорії 102.23.02 ресурсу "ЗІР" нагадує, що  фінансова звітність, що складається та подається відповідно до п. 46.2 ПКУ платниками податку на прибуток та неприбутковими підприємствами, установами та організаціями, є додатком до декларації з податку на прибуток (звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації) та її невід’ємною частиною.

Відомості про форми фінансової звітності, які одночасно подаються з декларацією з податку на прибуток, відображаються у відповідній таблиці декларації.

Декларація може подаватись платником податку як звітна (нова звітна), так і як уточнююча.

Якщо після подачі декларації за звітний період платник податку подає нову декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний (податковий) період, то така декларація є звітною (новою) і не вважається уточнюючою.

З огляду на це, податківці роблять такі висновки:

1) подання фінансової звітності разом зі звітною (звітною новою) декларацією є обов’язковим;

2) у разі виправлення помилок в уточнюючій декларації платник податку може не подавати фінансову звітність повторно за умови, що показники фінансової звітності, що була подана з декларацією за звітні (податкові) періоди, які уточнюються, не підлягають виправленню.

***

Нагадаємо також, що 22 березня ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну, яким викладено в новій редакції форму декларації з податку на прибуток. Докладно про зміни читайте в аналітиці.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»