• Посилання скопійовано

Нюанси відображення у формі №1ДФ поворотної фінансової допомоги

ДФС нагадала, як правильно відображати у формі №1ДФ поворотну фінансову допомогу, яка надається фізособі юрособою або навпаки

Нюанси відображення у формі №1ДФ поворотної фінансової допомоги

ДФС у Волинській області роз'яснює, що у разі отримання поворотної фінансової допомоги фізичною особою від юридичної особи у податковому розрахунку за ф. №1ДФ відображається уся сума отриманої допомоги.

Якщо поворотну фінансову допомогу отримує юридична особа від фізичної особи та відповідно до термінів, які зазначаються у договорі позики, юридична особа повертає частину отриманої допомоги фізичній особі, то у податковому розрахунку за ф. №1ДФ відображається лише частина повернутої допомоги.

Податківці нагадують, що поворотна фінансова допомога – це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.

Підпунктом 165.1.31 ПКУ встановлено, що до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку.

Згідно з Довідником ознак доходів основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку відображається у формі №1ДФ під ознакою доходу «153».

****

Новини на тему:

- Поворотна фіндопомога: коли відображається в ф. №1ДФ;

- Повернення фіндопомоги і виправлення помилок у звітності;

- Поворотна фінансова допомога фізособі в формі №1ДФ: правила відображення.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»