• Посилання скопійовано

Операції з пов'язаною особою проводилися менше року: що зі звітністю?

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо визнання операцій з пов’язаною особою контрольованими, якщо період пов’язаності з 01.01.2017 р. по 30.11.2017 р.

Операції з пов'язаною особою проводилися менше року: що зі звітністю?

ДФСУ у листі від 15.01.2018 р. №159/6/99-99-15-02-02-15/ІПК зазначила, що під визначення контрольованих підпадають здійснені господарські операції платника податків з контрагентом - нерезидентом пов’язаною особою у періоді з 01.01.2017 р. по 30.11.2017 р. Такі операції підлягають відображенню у звіті про контрольовані операції за умови, що:

  • річний дохід платника податку від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухобліку, перевищує 150 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків)
  • та обсяг господарських операцій із таким контрагентом протягом цього періоду, визначений за правилами бухобліку, перевищує 10 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків).

Якщо обсяг таких господарських операцій платника податків із таким контрагентом не досяг 10 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків), такі господарські операції не включаються до звіту про контрольовані операції.

Читайте також аналітику від Дт-Кт: Трансфертне ціноутворення та пов’язані з ним податкові різниці 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»