• Посилання скопійовано

Нюанси відображення у звіті неприбуткових установ нецільової допомоги

Формою звіту не передбачено детальне відображення та/або окремого рядка для суми, отриманої нецільової фінансової безповоротної допомоги

Нюанси відображення у звіті неприбуткових установ нецільової допомоги

ДФСУ у листі від 09.02.2018 р. №530/6/99-99-15-02-02-15/ІПК нагадує, що неприбуткові організації надають до органів ДФС Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.

Частина І звіту передбачає відображення доходів та витрат неприбуткової організації на здійснення своєї статутної діяльності, а також утримання такої організації.

Для відображення у звіті отриманих грошових коштів у вигляді безповоротної фінансової допомоги, форма звіту передбачає рядок 1.6 "Надходження у вигляді безповоротної фінансової допомоги, добровільних пожертвувань, милосердя тощо". При цьому, формою звіту не передбачено детальне відображення та/або окремого рядка для суми, отриманої нецільової фінансової безповоротної допомоги.

Щодо надання благодійної допомоги та фінансової нецільової безповоротної допомоги іншій неприбутковій організації, то навіть якщо така допомога і визначена завданнями та напрямами статутної діяльності, але не є основною метою (завданням), основним напрямком діяльності громадської організації.

Отже, загальна сума витрат громадської організації на надання:

  • благодійної допомоги у вигляді сплати за трьохстороннім договором за послуги, надані третьою стороною іншій неприбутковій організації,
  • безоплатної передачі товарів іншій неприбутковій організації,
  • фінансової нецільової безповоротної допомоги іншій неприбутковій організації

відображається у рядку 2.4 "Безповоротна фінансова допомога, добровільні пожертвування, милосердя тощо" звіту. При цьому, сума наданої благодійної допомоги відображається у рядку 2.4.1 "благодійна допомога" звіту, який є складовою рядка 2.4 .

***

Нагадаємо, що Звіт про використання доходів (прибутків) за 2017 рік неприбуткові організації повинні подати до 1 березня 2018 року. Про це тут>>

Разом зі звітом за 2017 рік не забудьте подати фінзвітність. Більше тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»