• Посилання скопійовано

Які типові помилки допускають платники туристичного збору під час заповнення декларації?

Тернопільські податківці розповіли, що за результатами аналізу поданих декларацій туристичного збору встановлено випадки незаповнення значною кількістю платників всіх реквізитів, передбачених її формою

Які типові помилки допускають платники туристичного збору під час заповнення декларації?

ДФС у Тернопільській області повідомляє, що за результатами аналізу поданих декларацій туристичного збору встановлено випадки незаповнення значною кількістю платників всіх реквізитів, передбачених її формою, зокрема:

- у рядку 1 (Нарахована сума збору з початку року, усього (р. 1.1 + р. 1.2 + р. 1.3), у тому числі в розрізі об’єктів оподаткування) не зазначаються об’єкти оподаткування;

- відсутні суми нарахувань збору в окремих рядках, що приводить до арифметичних помилок.

Нагадаємо, що відповідно до пп. 268.2.1 ПКУ платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Ставка туристичного збору - від 0,5 до 1% до бази справляння збору, визначеної п. 268.4 ПКУ.

Читайте також: Ставки місцевих податків і зборів для м. Києва на 2018 рік

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»