• Посилання скопійовано

Зустрічайте нові форми фінзвітності у проекті від Мінфіну: звіт про управління та звіт про платежі на користь державі

Оприлюднено проект змін до Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності» та 2 «Консолідована фінансова звітність»

Зустрічайте нові форми фінзвітності у проекті від Мінфіну: звіт про управління  та звіт про платежі на користь державі

З метою удосконалення нормативно-правових актів з бухобліку Мінфін підготував та оприлюднив проект наказу (завантажити), яким затверджуються зміни до:

  • НП(С)БО 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності»
  • НП(С)БО 2 «Консолідована фінансова звітність».

Усі зміни можна завантажити для перегляду тут>>

Зокрема, проектом Наказу пропонується затвердити нові форми фінансової звітності:

1) Звіт про платежі на користь держави (завантажити).

Його повинні будуть подавати не пізніше 28 лютого підприємства, які становлять суспільний інтерес,  що здійснюють діяльність з видобутку корисних копалин загальнодержавного значення (секція В розділи 05-08 КВЕД ДК 009:2010) або заготівлю деревини (секція А розділ 02, клас 02.20 КВЕД ДК 009:2010).

Цей звіт містить інформацію про платежі, що були сплачені або належні до сплати на користь державного або місцевих бюджетів, зокрема, наводиться інформація про загальну суму платежів, за видами платежів та за кожним об’єктом надрокористування/використання лісових ресурсів. 

2) Звіт про управління 

За проектом форму звіту про управління затверджувати не будуть. Тому кожне підприємство відповідно до визначення та опису змісту цього звіту має самостійно розробити його форму.

Звіт про управління містить додаткову інформацію не включену до фінансової звітності, зокрема достовірний огляд розвитку підприємства та його діяльності за звітний період з описом ризиків і невизначеностей, з якими стикається підприємство. 

Звіт про управління має містити фінансову та у разі необхідності нефінансову інформацію, в тому числі інформацію екологічного і соціального характеру. Аналіз показників з фінансової звітності підприємства наводиться з відповідним описом та поясненнями.

Підприємства у цьому звіті розкриватимуть інформацію про ймовірні перспективи подальшого розвитку, діяльність у сфері досліджень та розробок, інформацію про придбання акцій, використання підприємством фінансових інструментів, схильність підприємства до ризиків (ціновий ризик, кредитний ризик, ризик ліквідності, ризик грошових потоків) тощо.

Середні підприємства мають право не відображати у звіті про управління нефінансову інформацію.

***

Планується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу можна надавати на офіційній веб-сторінці Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за таким адресом: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: venedikt@minfin.gov.ua

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»