• Посилання скопійовано

Як правильно зазначити у звіті з ЄСВ різницю між мінзарплатою та сумою декретних за останній місяць лікарняного?

Якщо у попередніх звітних періодах на суму допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами нараховано ЄСВ, виходячи із фактичного розміру допомоги (меншому за мінімальний), необхідно здійснити донарахування до розміру мінімальної зарплати та відобразити це в звіті з ЄСВ за звітний період, на який припадає останній місяць такого лікарняного, за кодом типу нарахувань 13

Як правильно зазначити у звіті з ЄСВ різницю між мінзарплатою та сумою декретних за останній місяць лікарняного?

ДФСУ у підкатегорії 301.09 ресурсу «ЗІР» зазначила, що нарахування ЄСВ за осіб, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами і отримують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, здійснюється за кожен місяць окремо.     

Звіт з ЄСВ формується на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які нараховується єдиний соцвнесок. 

Таблиця 6 звіту з ЄСВ (додаток 4) призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці. Такі відомості формуються з урахування кодів категорій застрахованих осіб.

Графа 10 «Код типу нарахувань» заповнюється страхувальником лише у випадках, передбачених переліком кодів типу нарахувань 1-14, де код типу нарахувань 13 – це різниця між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованою заробітною платою/доходом за звітний місяць.

Розмір заробітної плати, який відповідає коду типу нарахувань 13, вказується у графі 19 «Сума різниці між розміром мінімальної заробітної плати та фактично нарахованою заробітною платою за звітний місяць (із заробітної плати/доходу/грошового забезпечення) доплата до мінімального страхового внеску».

Таким чином, якщо у попередніх звітних періодах на суму допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами нараховано ЄСВ, виходячи із фактичного розміру сум такої допомоги, який становить менше мінімальної заробітної плати, необхідно здійснити донарахування до розміру мінімальної зарплати та відобразити в звіті з ЄСВ за звітний період, на який припадає останній місяць такого лікарняного, за кодом типу нарахувань 13, за умови, що інші доходи не нараховувались.

При цьому відповідальність до такого роботодавця не застосовується.

***

Читайте також: Форму звіту з ЄСВ для роботодавців оновлено: аналіз змін

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»