• Посилання скопійовано

Яку звітність у 2018 році та коли слід подавати до ФСС?

ФСС розповів про порядок звітування до нього та навів форми звітів

Яку звітність у 2018 році та коли слід подавати до ФСС?

ФСС нагадує, що відповідно до п. 9 розділу VII Закону №1105 нормативно-правові та розпорядчі акти ФСС НВВ та ФСС з ТВП діють до затвердження відповідних рішень Фондом соцстрахування України.

Враховуючи зазначене, страхувальники подають до Фонду соцстрахування:

  1.  Звіт по коштах ФСС за формою Ф4-ФСС з ТВП, наведеною у додатку 1 до Порядку №4,
  2. Звіт щодо сплати заборгованості до Фонду нещасних випадків, що складається за формою, наведеною у додатку до постанови ФСС №31.

Звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП складається страхувальником наростаючим підсумком з початку року.

Відповідно до п. 4.3 Порядку звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП не подається страхувальником у разі:

  • відсутності у страхувальника зобов’язання перед Фондом за субрахунками, на яких ведеться облік розрахунків з Фондом на початок звітного кварталу та оборотів по субрахунках у звітному кварталі;
  • наявності зобов’язання Фонду перед страхувальником на початок року та відсутності оборотів по субрахунках, на яких ведеться облік розрахунків з Фондом у звітному кварталі.

Звіт за формою, наведеною у додатку до Постанови №31, подається страхувальниками, які мають заборгованість зі сплати страхових внесків за загальнообов’язковим держсоцстрахуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, до повного погашення заборгованості. При цьому, у разі погашення страхувальником заборгованості до кінця звітного періоду, звітність до Фонду не подається.

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»