• Посилання скопійовано

Змінилась нормативно-грошова оцінка землі? Подайте уточнюючу земельну декларацію

Податківці роз'яснили, що у випадку сплати земельного податку з ділянок комунальної та державної власності підприємство повинно зважати на нормативно-грошову оцінку земельної ділянки, а у випадку її зміни протягом року зобов'язане подати уточнюючу декларацію з земельного податку

Змінилась нормативно-грошова оцінка землі? Подайте уточнюючу земельну декларацію

Податківці в індивідуальній консультації від 04.10.2018р. №4283/ІПК/28-10-27-01-11 зазначили, що відповідно до пп. 271.1.1 ПКУ для визначення розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності використовується нормативно-грошова оцінка земельної ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації.

При цьому платники податку за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію за поточний рік.

А от у разі отримання протягом року нової довідки (витягу) про розмір нормативно грошової оцінки земельної ділянки, платник зобов'язаний уточнити показники декларації зі сплати за землю з моменту набрання чинності затвердженого уповноваженим органом відповідного рішення щодо виконання НГО. Такий витяг з технічної документації про нову НГО земельної ділянки платник подає до контролюючого органу в рамках п. 286.2 ПКУ.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»