• Посилання скопійовано

АЦСК ІДД ДФС більше не надає сертифікати електронної печатки ФОПам

Податківці роз'яснили, чому вони вже не формують та не надають електронних печаток

АЦСК ІДД ДФС більше не надає сертифікати електронної печатки ФОПам

АЦСК ІДД ДФС нагадує, що Законом №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги», який набрав чинності 07.11.2018 р., передбачено, що електронна печатка – це електронні дані, які додаються створювачем електронної печатки до інших електронних даних або логічно з ними пов’язуються і використовуються для визначення походження та перевірки цілісності пов’язаних електронних даних. Разом з цим, створювач електронної печатки – це юридична особа, яка створює електронну печатку.

З огляду на те, що створювачем електронної печатки може бути виключно юрособа, починаючи з 07.11.2018 р. Інформаційно-довідковий департамент ДФС, як кваліфікований надавач електронних довірчих послуг, не формує сертифікати електронної печатки для фізосіб (в т.ч. підприємців та тих, що провадять незалежну професійну діяльність).

ДФСУ просить враховувати зазначену норму під час підготовки реєстраційних документів.

Податківці додатково повідомляють, що фізособи, які отримують сертифікати починаючи з 07.11.2018 р. можуть здійснювати подання електронної податкової звітності та реєструвати податкові накладні використовуючи власний електронний підпис.

 

Джерело: АЦСК ІДД ДФС

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»