• Посилання скопійовано

Нова декларація з податку на нерухомість: як подавати?

Податківці нагадали, що декларацію слід подавати за місцезнаходженням об'єкта нерухомості

Нова декларація з податку на нерухомість: як подавати?

ДФС у Запорізькій області розповідає, що наказом МФУ від 15.11.2018 р. №897 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» оновлено форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затвердженої наказом МФУ від 10.04.2015 р. №408.

Наказ №897 набрав чинності 18.01.2019 р. (опублікований в «Офіційному віснику України» від 18.01.2019 р. №5).

Оновлена форма Декларації містить два окремих додатки для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а саме:

  • у частині об'єктів житлової нерухомості (дод. 1);
  • у частині об'єктів нежитлової нерухомості (дод. 2).

Нагадаємо, що платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Платник податку на нерухоме майно подає податкові декларації до фіскальних органів за місцезнаходженням об'єкта(ів) оподаткування, в яких перебуває на обліку платником такого податку (за основним та/або неосновним місцем обліку).

У разі створення об'єднаної територіальної громади, до якої входять територіальні громади адміністративно-територіальних одиниць, розташованих у різних районах, Податкова декларація надається до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням адміністративного центру об'єднаної територіальної громади.

 

Від редакції

Податківці не вказали, за який звітний період слід подавати нову декларацію. До того ж наразі не має офіційного роз'яснення від ДФС щодо цього. Тому за 2019 рік звітуємо ще за «старою» формою. 

А сам Наказ №897 опубліковано у 2019 році. Тож за правилами ПКУ вперше за оновленою формою декларації з податку на нерухомість слід звітувати у 2020 році на 2020 рік.

***

Читайте також: Декларація з податку на нерухомість: аналіз нової форми

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»