• Посилання скопійовано

Як новоствореному ФОПу заповнити декларацію про доходи?

Поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначитися інші доходи фізособи та відомості про рухоме та нерухоме майно

Як новоствореному ФОПу заповнити декларацію про доходи?

«Вісник. Офіційно про податки»

Якщо підприємець зареєструвався протягом року в установленому законом порядку або перейшов із спрощеної систему оподаткування на загальну, то він повинен подати декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність або відбувся перехід на загальну систему оподаткування. Вперше зареєстровані підприємці в декларації також повинні зазначити інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації підприємцем (пп. 177.5.2 ПКУ).

Тобто новостворений підприємець в квартальній податковій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності має зазначити інші доходи (заробітну плату тощо), отримані ним як фізичною особою – громадянином, та відомості про рухоме та нерухоме майно. Такі доходи потрібно зазначати за період від початку звітного податкового року до дати державної реєстрації підприємницької діяльності.

Тетяна Федченко,
заступник директора Департаменту – начальник Управління адміністрування податків і зборів
з фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС України

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»