• Посилання скопійовано

Відзвітувати з турзбору за І півріччя 2019 року слід до 9 серпня включно

Податківці навели строки звітування з турзбору за І півріччя 2019 року

Відзвітувати з турзбору за І півріччя 2019 року слід до 9 серпня включно

ДФС у Херсонській області нагадує, що відповідно до  пп. 268.7.3 ПКУ базовий податковий (звітний) період з туристичного збору дорівнює календарному кварталу.

Форма податкової декларації з туристичного збору затверджена наказом Мінфіну № 636.

Підпунктом 49.18.2 ПКУ визначено, що податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Тобто, граничний термін подання податкової декларації з туристичного збору за I півріччя 2019 року становить 09.08.2019 року.

Згідно з пп. 268.7.1 ПКУ сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк, за місцезнаходженням податкових агентів.

Відповідно до п. 57.1 ПКУ платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації.

 

Від редакції:

Відповідно до пп. 268.7.1 ПКУ податкові агенти сплачують туристичний збір за своїм місцезнаходженням щоквартально відповідно до декларації протягом 10 к.дн тобто за за ІІ квартал слід сплатити турзбір до 19 серпня включно або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому – до 28 (29) включно).

І ще. Наразі так й не затверджено нової форми декларації. Свого часу перед звітуванням за І квартал 2019 року одеські податківці зауважували, що при поданні старої форми декларації слід заповнювати рядок 3 стовпчик 5 «Нарахована сума збору за звітний квартал, усього». Про це ми писали тут

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»