• Посилання скопійовано

Як с/г товаровиробникам складати додаток 9 до декларації з ПДВ: нагадування від ДФС

Для розрахунку питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів новоствореними платниками у таблиці 2 додатка 9 передбачено окремий рядок – «ПВН»

Як с/г товаровиробникам складати додаток 9 до декларації з ПДВ: нагадування від ДФС

Податківці у підкатегорії 101.21 «ЗІР» зазначили, що розрахунок податкових зобов’язань за операціями, визначеними в ст. 16-1 Закону України від 24.06.2004 р. №1877-IV «Про державну підтримку сільського господарства України» із змінами і доповненнями (далі – Закон №1877), та питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів (ДС9) (додаток 9) (далі – додаток 9) додається до декларації з ПДВ, яка подається сільськогосподарським товаровиробником, внесеним або який претендує на внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації.

Додаток 9 складається із двох таблиць для заповнення яких використовуються дані податкової звітності з ПДВ та дані бухгалтерського обліку.

У таблиці 1 додатка 9 зазначається обсяг податкових зобов’язань з ПДВ з постачання товарів за результатами діяльності за операціями, визначеними п. 16-1.3 Закону №1877, розрахований за даними податкових накладних за відповідний звітний (податковий) період, зареєстрованих у Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

У рядку 1 таблиці 1 відображається обсяг операцій з постачання товарів за результатами діяльності за операціями, визначеними п. 16-1.3 Закону №1877 (без ПДВ).

У рядку 2 таблиці 1 – сума ПДВ, нарахована за операціями, визначеними п. 16-1.3 Закону №1877, відповідно до обсягу постачання товарів, зазначеному в рядку 1 таблиці 1.

Таблиця 2 «Розрахунок питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів» додатка 9 заповнюється з урахуванням наступного:

  • при визначенні розрахункового періоду враховуються дванадцять попередніх послідовних звітних (податкових) періодів сукупно. Для новоствореного платника податку – послідовно попередні та поточний звітні (податкові) періоди, при цьому рядок «Усього» такими платниками не заповнюється;
  • при визначенні обсягів постачання (без ПДВ) (графи 3 – 6) не враховуються обсяги постачання основних засобів, що перебували у складі основних засобів платника не менше 12 послідовних звітних (податкових) періодів сукупно, якщо таке постачання не було постійним і не становило окремої підприємницької діяльності;
  • для обрахунку питомої ваги (%) за графами 3, 4, 5 використовуються відповідно дані граф усього х100/усього графа 6.

Для розрахунку питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів новоствореними платниками у таблиці 2 додатка 9 передбачено окремий рядок – «ПВН».

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»