• Посилання скопійовано

«Єдинники», які з 1 липня стали платниками податку на землю, мають подати декларацію до 20 серпня

Серед змін, внесених до ПКУ Законом №466, була і така: «єдинники» стали платниками податку на землю, якщо надають її в оренду. Податківці роз'яснили, коли такий податок слід визначити в декларації

«Єдинники», які з 1 липня стали платниками податку на землю, мають подати декларацію до 20 серпня

Нагадаємо, відповідні зміни до Податкового кодексу України внесені Законом України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що з 1 липня 2020 р. платники єдиного податку першої – третьої груп, які є власниками земельної ділянки або нерухомого майна, що знаходиться на такій земельній ділянці у разі надання в оренду земельної ділянки, окремої будівлі, споруди або їх частини, зобов’язані сплачувати податок за такі земельні ділянки та земельні ділянки під такими будівлями (їх частинами) з урахуванням прибудинкової території на загальних підставах.

Водночас таким платникам необхідно самостійно обчислити суму плати за землю з липня по 31 грудня 2020 року та до 20 серпня 2020 року подати до податкової інспекції за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію з розбивкою нарахованої суми рівними частками за місяцями.

При цьому, платники мають право щомісяця подавати звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов'язку подання річної податкової декларації. Таку декларацію слід подавати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Слід зазначити, що у разі використання платниками єдиного податку першої – третьої груп земельної ділянки, окремої будівлі, споруди або їх частини для провадження господарської діяльності, такі платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з 1 липня 2020 року з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»