• Посилання скопійовано

1 березня – останній день для звітування з прибутку за 2020 рік

За 2020 рік з податку на прибуток слід звітувати ще за «старою» формою. Вперше подавати нову декларацію слід за підсумками І кварталу 2021 року

1 березня – останній день для звітування з прибутку за 2020 рік

За якою формою звітувати за 2020 рік

Нагадаємо, що Мінфіном було внесено зміни до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств. Такі зміни передбачені наказом Мінфіном від 29.10.2020 року № 649. Він набрав чинності з 1 грудня 2020 р.  Про це ми писали тут. З новим бланком можна ознайомитися за посиланням.

Але відповідно до п. 46.6 Податкового Кодексу України оновлені форми податкової звітності повинні застосовуватися для звітування за період, наступний за періодом їхнього офіційного опублікування.

16 грудня тернопільські податківці повідомили про появу листа ДПС України від 14.12.2020 р. №22434/7/99-00-05-05-01-07 щодо правил заповнення нової декларації та першого її подання. Завантажити його можна тут. Так от в ньому вказано, що вперше подавати декларацію слід вже за підсумками І кварталу 2021 року. Тож за 2020 рік ще звітуємо за старою формою.

Про особливості заповнення декларації з прибутку за 2020 рік, ми писали тут.

 

Фінансова звітність є невід’ємною частиною, без неї декларація буде вважатися неподаною

Підтвердженням подання фінансової звітності разом з Декларацією є позначка «+» в Декларації у клітинці «ФЗ» таблиці «Наявність додатків» та у таблиці «Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків – форм фінансової звітності». Про це та про те, які ще звіти слід подавати разом з фінзвітністю при звітуванні з прибутку у 2021 році ми писали тут.

Платником податку проставляється позначка у тих графах таблиці, що відповідають назвам форм фінансової звітності, поданої разом з Декларацією.

Нагадаємо, що фінансова звітність може подаватися через «Єдине вікно», з якого вона одночасно потрапляє як до органів статистики, так і до податкових органів.

А контроль наявності поданих форм фінансової звітності до Декларації (Звіту) здійснюється серед поданих раніше та зареєстрованих в центральній базі даних діючих форм фінансової звітності за відповідний звітний період (періоди).

Тому Декларація (Звіт) вважається прийнятою, якщо фінансова звітність, як додаток до Декларації (Звіту), подана в електронному вигляді до органів ДПС раніше, ніж така Декларація (Звіт) з різницею в один день/місяць.

 

В який строк подати декларацію

Останнім днем для подання декларації з прибутку буде 1 березня 2021 року, оскільки річна декларація подається всіма платниками протягом 60 к.дн.

Якщо потрібно відкоригувати раніше подану декларацію, то уточнюючу також подаємо за старою формою. Нову форму уточнюючої слід використовувати з 1 квітня. Про це ми зазначали тут.

Наразі і до 28 лютого через карантин фінансових штрафів за неподання декларації з прибутку не буде. До того ж за словами Шмигаля карантин мають продовжити до 30 квітня.

 

Форма для паперового подання

Оскільки стару форму декларації не викладали у новій редакції, а тільки вносили правки, то інформація щодо цих змін міститься у кінці бланку, а не у шапці. Тому для подання декларації ДПС в паперовому вигляді цю інформацію краще перенести у шапку. Хоча це не відповідає правилам оформлення бланків, але щоби податківці прийняли звіт – доведеться так зробити.

Для зручності читачів ми додали цю інформацію до шапки бланку (але це знову ж таки не правильним з точки зору ВРУ). Завантажити розроблений бланк можна тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»