• Посилання скопійовано

Чи подовжать строки подання інформації про бенефіціарів?

На сайті ВРУ розміщено розклад засідань поточного тижня. Серед законопроєктів, які мають розглянути народні депутати, на жаль, відсутній законопроєкт №5807 щодо продовження строків інформаційної кампанії про бенефіціарів. Але 22 вересня профільний комітет ВРУ має розглянути цей законопроєкт

Чи подовжать строки подання інформації про бенефіціарів?

Ми вже вказували, що ВРУ включила до порядку денного шостої сесії законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи. Але на поточному тижні його ще не будуть розглядати. Про це свідчить інформація з розкладу засідань на 21-24  вересня.

Нагадаємо, що з 11 липня розпочалася кампанія з оновлення даних про бенефіціарів. Граничним терміном подання відповідних документів є 10 жовтня. А за порушення термінів подання інформації про бенефіціарів чекатиме накладення штрафу на керівника юридичної особи або особу, вповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), від 17 000 до 51 000 грн.

Проте 20 липня у ВРУ група народних депутатів зареєстрували законопроєкт №5807 «Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи». Про це ми писали тут. А на початку вересня з'явився висновок Мінфіну щодо нього. Так от загалом Мінфіном висловлюються зауваження до законопроєкту і він не підтримується у запропонованій редакції. Але рішення профільного Комітету ВРУ щодо цього законопроєкту поки немає.

UPD_о 18.30/21/09/2021

Завтра, 22 вересня 2021 року, Комітет з питань економічного розвитку має розглянути цей проєкт на своєму засіданні. Сподіваємося, що комітет не врахує негативну оцінку цього законопроєкту Мінфіном, та рекомендуватиме Верховній Раді прийняти цей проєкт найближчим часом. 

Коли саме ВРУ збирається розглянути законопроєкт №5807 - наразі невідомо. Чекаємо далі. 

***

Ще більше новин і аналітики від редакції «Дебет-Кредит» щодо подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників: терміни, важливі нюанси, проблеми та штрафи – читайте за посиланням.

***

Читайте також: Профільний комітет ВРУ підтримав перенесення строків інформування про бенефіціарів

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»