• Посилання скопійовано

Як громадським об’єднанням подати відомості про бенефіціарів: роз'яснює Мін'юст

Мін'юст надав роз'яснення щодо подання відомостей про бенефіціарів громадськими об'єднаннями

Як громадським об’єднанням  подати відомості про бенефіціарів: роз'яснює Мін'юст

Мін'юст повідомляє, що у зв’язку із необхідністю забезпечення здійснення реєстраційних дій щодо оновлення громадськими об’єднаннями відомостей про кінцевих бенефіціарних власників в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у суботу, 09 жовтня 2021 року, до роботи будуть також залучені працівники підпорядкованих відділів державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань міжрегіональних управлінь юстиції в обласних центрах України.

Робимо усе можливе, аби збільшити пропускну спроможність реєстраційної системи та обробити якомога більше заяв!

Для реєстрації слід подати такі документи:

  1. заяву щодо державної реєстрації юридичної особи - форма 4 (для ГО);
  2. структуру власності за формою та змістом, визначеними відповідно до наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності»;
  3. витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру, тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи-нерезидента в країні її місцезнаходження, — у разі, якщо засновником є юридична особа-нерезидент;
  4. нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником, крім випадків якщо такий документ оформлений із застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру (паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, біометричний паспорт).

Документи для оновлення відомостей подаються керівником або уповноваженою ним особою згідно з нотаріальною довіреністю.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»