• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева рекомендує ВРУ підтримати відміну штрафів за порушення строків оприлюднення фінзвітності

Комітет ВРУ з податкової політики рекомендує прийняти законопроєкт №7378 щодо звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану

Комітет Гетманцева рекомендує ВРУ підтримати відміну штрафів за порушення строків оприлюднення фінзвітності
26 травня на засіданні комітету ВРУ було розглянуто і рекомендовано прийняти законопроєкт №7378 про внесення змін до Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» щодо звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану або стану війни за основу і цілому. Про це повідомив голова комітету ВРУ з податкової політики Гетманцев у своєму Телеграм-каналі.

️Що передбачає?
оприлюднення річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності разом з відповідними аудиторськими звітами, звітом про управління, консолідованим звітом про управління, звітом про платежі на користь держави та консолідованим звітом про платежі на користь держави здійснюється упродовж трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неоприлюднення фінансової звітності;
у період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування звільнення юридичних осіб від відповідальності за порушення вимог Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінансової звітності у повному обсязі на вебсторінці або вебсайті юридичної особи разом з відповідними аудиторськими звітами.

Крім того комітет ВРУ рекомендував прийняти  законопроєкт №7364 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Росії проти України за основу. 

***
 

***

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»