• Посилання скопійовано

З 28 липня діє оновлена форма повідомлення про прийняття на роботу

За затвердженими змінами при поданні повідомлення резиденту Дія.Сіті не потрібно буде надавати відомості про номер наказу або розпорядження про укладення гіг-контракту. 28 липня Постанову №835 опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Тож з 28 липня діє нова форма

З 28 липня діє оновлена форма повідомлення про прийняття на роботу

Нагадаємо, що ще наприкінці грудня 2021 року Уряд оновив Порядок №413 щодо подання повідомлення про прийняття на роботу працівників до ДПС. Нові правила почали діяти з 5 січня 2022 року. Про це ми писали тут

З 5 січня повідомляти ДПС слід також й про укладення гіг-контрактів в межах «Дія.Сіті».

І от 26 липня в цей порядок знову внесли зміни. 

За інформацією Тараса Мельничука, внесено зміни до Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту щодо виключення необхідності для резидента Дія.Сіті надавати відомості, які відсутні у останнього, а саме номер наказу або розпорядження про укладення гіг-контракту.

27 липня на сайті КМУ зʼявився текст постанови №835. З ним можна ознайомитися за посиланням

Вона містить зміни тільки до виносок до форми повідомлення про прийняття на роботу.

Так, графа 9 «Номер наказу або розпорядження про прийняття на роботу» тепер не заповнюється у разі укладення гіг-контракту/цивільно-правового договору.

Графа 10 отримала уточнену назву «Дата видання наказу або розпорядження про прийняття на роботу/дата укладення гіг-контракту/дата укладення цивільно-правового договору».

Також виправили замість згадки про «працівники на підставі цивільно-правових договорів" на слова "особи на підставі цивільно-правових договорів".

Тобто всі роботодавці, крім резидентів Дія.Сіті, заповнюють це повідомлення, як й раніше. Але через такі зміни всі роботодавці тепер мають оновлену форму.

28 липня Постанову №835 опубліковано в "Урядовому курʼєрі". Тому саме з 28 липня потрібно застосовувати нову форму.  Але податківці поки не оприлюднювали нові формати повідомлення.

***

Читайте також: 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»