• Посилання скопійовано

Як зазначати у додатку 4 ДФ дохід за гіг-контрактом?

Винагорода, виплачена за гіг-контрактом, який не має ознак трудового договору, відображається у додатку 4ДФ до єдиної звітності за ознакою доходу «102»

Як зазначати у додатку 4 ДФ дохід за гіг-контрактом?

ДПС у Житомирській області розповідає, що особливості оподаткування доходів спеціалістів резидентів Дія Сіті встановлені п. 170.14-1 ПКУ.

Податковим агентом платника податку – спеціаліста резидента Дія Сіті під час нарахування (виплати) на його користь доходів у вигляді заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами чи у зв’язку з виконанням гіг-контракту, укладеного у порядку, передбаченому Законом №1667, є резиденти Дія Сіті (пп. 170.14-1.1 ПКУ).

Наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. №4 із змінами та доповненнями затверджено форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок №4).

Згідно з Довідником ознак доходів фізичних осіб, наведеним у додатку 2 до Порядку №4, суми винагород нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору, відображаються у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «102».

Таким чином, якщо за гіг-контрактом, укладеному в порядку, передбаченому Законом №1667, гіг-спеціаліст виконує роботу (надає послуги) на замовлення та на користь (в інтересах) резидента Дія Сіті, при цьому оплачується не процес праці, а його конкретний (кінцевий) результат, який визначається після закінчення роботи і оформляється актом приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг), то винагорода, виплачена за таким гіг-контрактом відображаються у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «102».

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»