• Посилання скопійовано

Виключення Києва з переліку територій бойових дій: які наслідки для платників та громадян?

Виключення Києва, крім втрати киянами пільги зі сплати окремих податків (податок на нерухомість, земельний), це означає, що виплати ВПО з Києва до інших регіонів, ймовірно, припиняться

Виключення Києва з переліку територій бойових дій: які наслідки для платників та громадян?

Ми вже писали, що Мінреінтеграції вніс перші зміни до нового Наказу про території бойових дій та ТОТ. Зокрема, з Перелікуу територій можливих бойових дій виключено Київ. А також змінено з «10.08.2022» на «30.04.2022» дату припинення можливості бойових дій, що зазначається в переліку щодо Києва.

Від ДПС пояснень поки немає. А от Ніна Южаніна у своєму Телеграм-каналі наголошує, що крім втрати киянами пільги зі сплати окремих податків (податок на нерухомість, земельний), це означає, що виплати ВПО з Києва до інших регіонів, ймовірно, припиняться.

Адже, як пояснюють у Міністерстві реінтеграції, допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам виплачується мешканцям всіх територій, включених до переліку, якщо для них не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»