• Посилання скопійовано

Як фізособам-«єдинникам» знайти в Е-кабінеті нові декларації для звітування?

Для формування декларації у режимі «Введення звітності» слід натиснути кнопку «Створити», обрати тип форми «F01 Прибуток» та формати «F0103406/F0103308», зазначити відповідний територіальний орган ДПС й натиснути кнопку «Створити»

Як фізособам-«єдинникам» знайти в Е-кабінеті нові декларації для звітування?

Ми вже писали раніше, що податківці в ЗІР наголошували на необхідності застосування нової декларації всіма фізособами-«єдинниками» 1 та 2 груп вже за підсумками 2022 року. Про те, чи треба повторно подавати декларацію, податківці так й не наголосили. 

31 січня податківці у підкатегорії 107.01.07 ЗІР  розповіли, що декларація платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) в електронній формі подається:

  • за ідентифікатором форми F0103406 (для першої та другої груп – рiчна);
  • за ідентифікатором форми F0103308 (для третьої групи – квартальна).

Для формування Декларації в режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету користувач самостійно встановлює фільтр за параметрами: рік, період, щодо якого здійснюється звітування, за допомогою кнопки «Створити» обирає тип форми «F01 Прибуток». Із запропонованого переліку форм обирає необхідну форму «F0103406/F0103308» Декларації, зазначає відповідний територіальний орган ДПС (регіон, район) в полі «Код ДПІ» (за замовчуванням встановлено орган ДПС за місцем основної реєстрації) та натискає кнопку «Створити». 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»