• Посилання скопійовано

Чи подавати додатки до декларації з податку на прибуток у разі відсутності операцій для їх заповнення?

Додатки до окремих рядків декларації, не заповнені через відсутність операцій (показників), до контролюючого органу не подають

Чи подавати додатки до декларації з податку на прибуток у разі відсутності операцій для їх заповнення?

ДПС у м. Києві звертає увагу, що додатки до податкової декларації є її невід’ємною частиною (п. 46.1 ст. 46. Податкового кодексу України).

Податкову  декларацію  складають за формою, затвердженою в порядку, визначеному положеннями п. 46.5 ст. 46 ПКУ та чинному на час її подання (п. 48.1 ст. 48 ПКУ).

Платник податків зобов’язаний за кожен встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є (п. 49.2 ст. 49 ПКУ).

Форму Податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджено   наказом  Міністерством  фінансів  України  від   20  жовтня  2015 року   № 897 (у   редакції  наказу  Міністерства  фінансів  України  від   28 квітня 2017 року № 467 (зі змінами та доповненнями).

У Декларації платник податку повинен зазначити усі передбачені в ній показники. Якщо будь-який рядок Декларації або додатка до Декларації не заповнюється через відсутність операції (суми), такий рядок прокреслюють.

Додатки до окремих рядків Декларації, не заповнені через відсутність операцій (показників), до контролюючого органу не подають.

Про наявність додатків, що їх подають разом із Декларацією, платник податку зазначає в основній частині Декларації (таблиця «Наявність додатків»).

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»