• Посилання скопійовано

Як заповнюється рядок «порядковий №» декларації з податку на нерухомість?

Якщо це перша декларація у звітному році, то подається «звітна» декларація, в рядку «порядковий №» якої проставляється «1», а у полі «звітна» – позначка «Х»

Як заповнюється рядок «порядковий №» декларації з податку на нерухомість?

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає, що форма Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затверджена наказом Мінфіну від 10.04.2015 №408 (у редакції наказу Мінфіну від 10.11.2022 №371) (далі – Декларація), передбачає заповнення рядка «порядковий №» Декларації із зазначенням у рядку 1 заголовної частини Декларації типу Декларації: «звітна», «звітна нова» або «уточнююча».

Згідно з приміткою 2 інформації до Декларації у рядку «порядковий №» заголовної частини Декларації зазначається номер Декларації арабськими цифрами, починаючи з одиниці, послідовно за порядком зростання кількості поданих з початку року таких Декларацій.

Нумерація проводиться окремо за кожним типом Декларації.

Так, якщо це перша Декларація у звітному році, то подається «звітна» Декларація, в рядку «порядковий №» якої проставляється «1», а у полі «звітна» – позначка «Х».

У разі якщо платник податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, подає до контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта оподаткування першу «уточнюючу» Декларацію, де уточнюється нарахована сума податку після настання граничного терміну подання Декларації, то у полі «уточнююча» проставляється позначка «Х», а у рядку «порядковий №» – «1». При поданні протягом року другої уточнюючої Декларації, де уточнюється податкове зобов’язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в рядку «порядковий №» проставляється «2», і так далі.

В аналогічному порядку буде проводитись нумерація «звітних нових» Декларацій.

Якщо платник подає Декларації до декількох контролюючих органів, то повинна вестись окрема нумерація Декларацій за кожним із таких органів.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»