• Посилання скопійовано

Кампанія з «нульового» декларування завершена: які результати та суми збору?

За даними Гетманцева, станом на 01.03.2023 р. подано 845 декларацій. Загальна вартість задекларованих активів становить 8 823,6 млн грн, а загальна сума задекларованого збору – 547,5 млн грн

Кампанія з «нульового» декларування завершена: які результати та суми збору?

Нагадаємо, що 28 лютого 2023 року - останній день, коли можна було скористатися можливістю податкової амністії та легалізувати активи, які не були своєчасно оподатковані.

До вказаної дати громадяни мали можливість легалізувати за низькими ставками активи, набуті з 1991 року до 1 січня 2021 року, які підлягали оподаткуванню в момент їх отримання, але не були задекларовані та оподатковані в порушення податкового та валютного законодавства.

Декларанти, які у повному обсязі сплатили збір з одноразового добровільного декларування, звільняються від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства й від обов’язку нарахування та сплати податків щодо доходів, які стали джерелом одержання задекларованих активів, та у подальшому можуть вільно розпоряджатися своїм майном. Про це ми писали тут, а всі новини на тему «нульового» декларування наводили тут.

1 березня Гетманцев у своєму Телеграм-каналі навів підсумки деклараційної кампанії. За його даними, станом на 01.03.2023 р.:

  • подано 845 декларацій;
  • загальна вартість задекларованих активів становить 8 823,6 млн грн, а загальна сума задекларованого збору – 547,5 млн грн.

Окремо він підкреслив, що протягом останніх двох тижнів задекларовано 2,6 млрд грн. Це майже 30% від загальної суми. 

І хоча на сайті ВРУ було зареєстровано законопроєкт №9023 про перенесення граничного строку «нульового» декларування через війну до 31 грудня року, наступного за роком, в якому припинено або скасовано воєнний стан, його  вже ніхто не буде розглядати та приймати.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»