• Посилання скопійовано

Як звітувати з плати за землю у разі розташування земель у різних районах міста?

У разі розташування об’єктів оподаткування у місті з районним поділом у різних районах такого міста, то якщо всі райони такого міста входять до складу однієї територіальної громади, декларація подається до ДПС, який обслуговує таку територіальну громаду

Як звітувати з плати за землю у разі розташування земель у різних районах міста?

Податківці у підкатегорії 111.05 ЗІР вказали, що податкова декларація з плати за землю подається до контролюючих органів за місцем розташування об’єктів оподаткування.

У разі розташування об’єктів оподаткування у місті з районним поділом у різних районах такого міста, то якщо всі райони такого міста входять до складу однієї територіальної громади, Декларація подається до контролюючого органу, який обслуговує таку територіальну громаду.

Звертаємо увагу на особливості подання Декларацій та визначення кодів за КАТОТТГ територіальних громад у м. Києві та м. Кривий Ріг.

Оскільки місцеві податки сплачується до місцевого бюджету, враховуючи те, що у містах з районним поділом – Києві та Кривому Розі для кожного району залишено свої окремі рахунки місцевих бюджетів, то за об’єкти оподаткування, які розташовані на території міст Київ та Кривий Ріг, Декларація подається до контролюючого органу, що обслуговує відповідний район зазначеного міста.

Під час зазначення у Деклараціях коду за КАТОТТГ території територіальної громади зазначається код за КАТОТТГ району м. Києва та м. Кривий Ріг (відповідно до розташування об’єктів оподаткування). 

Щодо всіх інших міст України з районним поділом подається одна Декларація до одного контролюючого органу.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»